Sposób przygotowania:
Muffinki z jagodami i kruszonka
Przygotowanie ciasta:
Do jednej miski dac suche do drugiej mokre skladniki. Wymieszane mokre skladniki wlac do suchych i krotko wymieszac (widelcem lub trzepaczka), tylko do polaczenia sie skladnikow. Ciasto wykladac do formy na muffinki (wychodzi 12 sztuk). Na ciasto wykladac po pelnej lyzece jagod (jesli z kopmotu to dobrze odsaczone) . Skladniki na kruszonke wymieszac i wykladac na jagody. Piec ok.25 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu polukrowalam muffinki (3 lytki cukru pudru wymieszane z 1 lyzka kompotu z jagod).
Do jednej miski dac suche do drugiej mokre skladniki. Wymieszane mokre skladniki wlac do suchych i krotko wymieszac (widelcem lub trzepaczka), tylko do polaczenia sie skladnikow. Ciasto wykladac do formy na muffinki (wychodzi 12 sztuk). Na ciasto wykladac po pelnej lyzece jagod (jesli z kopmotu to dobrze odsaczone) . Skladniki na kruszonke wymieszac i wykladac na jagody. Piec ok.25 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu polukrowalam muffinki (3 lytki cukru pudru wymieszane z 1 lyzka kompotu z jagod).
misia53
luna