Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Muffinki z kandyzowaną skórką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Muffinki ze słodką niespodzianką.

Muffinki z kandyzowaną skórką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinki z kandyzowaną skórką

 

  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • pół szkl. oleju
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. skórki kandyzowanej pomarańczowej lub innej
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Muffinki z kandyzowaną skórką
Należy osobno połączyć suche i mokre produkty. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Mleko wymieszać z olejem i jajkami, dokładnie roztrzepać. Składniki mokre połączyć z suchymi, wymieszać i gotowym ciastem napełniać foremki do muffinek. Wierzch posypywać skórką kandyzowaną. Piec około 35 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku.
Muffinki z kandyzowaną skórką
Składniki mokre połączyć z suchymi, wymieszać i gotowym ciastem napełniać foremki do muffinek.
Muffinki z kandyzowaną skórką
Piec około 35 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku.