Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 462]

Muffinki z krówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie muffinki na pewno pokochają dzieci za sprawą ukrytych w środku cukierków krówek. Słodkie i kolorowe muffinki skradną też nasze serce.

Muffinki z krówką

Składniki:

Muffinki z krówką

na ciasto:

dodatkowo:

  • 6-8 szt. cukierków "Krówki"
  • papierowe papilotki na muffinki
  • gotowa polewa czekoladowa
  • lentilki

Sposób przygotowania:

Muffinki z krówką

Przygotowanie muffinek:

Masło rozpuszczamy na małym ogniu z cukrem. Mąkę pszenną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Osobno roztrzepujemy jajka z mlekiem.

Do przesianej mąki dodajemy roztrzepane jajka i stopione wystudzone masło. Mieszamy całość bardzo starannie.

Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej części ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Nakładamy do papilotek po łyżce jasnego i ciemnego ciasta w środek wciskając po 1/2 szt. cukierka "Krówki".

Napełniamy foremki do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do formy na muffinki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 20 min. Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy.

Etap końcowy:

Wystudzone muffinki "krasimy" przygotowaną polewą według przepisu na opakowaniu i dekorujemy lentilkami według uznania.