Sposób przygotowania:
Muffinki z krówkąPrzygotowanie muffinek:
Masło rozpuszczamy na małym ogniu z cukrem. Mąkę pszenną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Osobno roztrzepujemy jajka z mlekiem.
Do przesianej mąki dodajemy roztrzepane jajka i stopione wystudzone masło. Mieszamy całość bardzo starannie.
Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej części ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Nakładamy do papilotek po łyżce jasnego i ciemnego ciasta w środek wciskając po 1/2 szt. cukierka "Krówki".
Napełniamy foremki do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do formy na muffinki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 20 min. Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy.
Etap końcowy:
Wystudzone muffinki "krasimy" przygotowaną polewą według przepisu na opakowaniu i dekorujemy lentilkami według uznania.