Sposób przygotowania:
Muffinki z pomarańczą
Suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę mieszamy w jednej miseczce. W drugiej mieszamy: rozpuszczoną margarynę, mleko, sok pomarańczowy, jajka. Pomarańczę myjemy w gorącej wodzie i ścieramy skórkę. Miąższ pomarańczy pozbawiony albedo kroimy w kostkę. Do sypkich składników przelewamy płynne, dokładamy pomarańczę i skórkę pomarańczową. Energicznie mieszamy. Połowę masy przekładamy do foremek do muffinek do 1/3 ich wysokości. Do drugiej połowy dodajemy kakao i wykładamy na jasną masę. Możemy też połowę muffinek upiec jasnych, a połowę kolorowych :) Pieczemy przez około 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Odstawiamy do wystygnięcia. Z cukru pudru i soku pomarańczowego( 4-5 łyżek) przygotowujemy lukier, którym lukrujemy muffinki. Smacznego :)