Sposób przygotowania:
Muffinki z powidłami
Margarynę przełożyć do miski zmiksować z cukrem i esencją waniliową. Następnie dodać jajka ciągle miksując. Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko wymieszać. Przelać ciasto do foremek i piec ok 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Nadziać workiem cukierniczym muffinki powidłami śliwkowymi. Bita śmietana: Schłodzoną śmietanę miksować aż zacznie gęstnieć. Dodać cukier puder i śmietan-fix. Schłodzić w lodówce. Następnie udekorować muffinki bitą śmietaną oraz posypać starkowaną czekoladą. Ponownie wstawić do lodówki.
![Muffinki z powidłami Muffinki z powidłami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-powidlami-238397.jpg)
![Muffinki z powidłami Muffinki z powidłami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-powidlami-238398.jpg)
![Muffinki z powidłami Muffinki z powidłami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-powidlami-238399.jpg)
![Muffinki z powidłami Muffinki z powidłami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-powidlami-238400.jpg)