ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Muffinkowe jajka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Muffinowe zapiekanki jajeczne.

Muffinkowe jajka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinkowe jajka

 

Sposób przygotowania:

Muffinkowe jajka
Cukinię umyć (nie obierać),pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do miękkości, pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Szynkę pokroić w cienkie paseczki, ser zetrzeć na tarce na większych oczkach. Do miski wbijamy jajka , rozbełtać, dodać mleko i mąkę, wymieszać. Następnie dodajemy ser i szynkę oraz podsmażoną cukinię. Na koniec dodajemy odrobinę drobno posiekanej bazylii i rukoli, dodajemy sól, pieprz, przyprawę Kamis oraz paprykę, mieszamy. Zawartość miski przekładamy do foremek i pieczemy 20-30 min w około 180 stopniach. Smacznego :)
Muffinkowe jajka
Masa jajeczna z wszytkimi dodatkami :)
Muffinkowe jajka
wypełnione foremki wkładamy do piekarnika i gotowe