Sposób przygotowania:
Muffiny a'la keks
Składniki mokre i suche plus bakalie wymieszać w osobnych miskach- w jednej olej, jajka, mleko lub śmietankę, a w drugiej bakalie, owoce kandyzowane lub imbir, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Potem całość połączyć w jednej dużej misie, foremki do babeczek natłuścić, a jeśli się posiada silikonową formę z dołkami nie trzeba natłuszczać.
Napełniać foremki żaroodporne lub silikonowe do trzy-czwarte zawartości. Piekarnik nagrzać do 175 st. C i wstawić napełnione foremki do piekarnika na 20-25 min.
Gdy wyrosną, wyjmować, ostudzić i delikatnie podważyć czubkiem noża i wyjąć z foremek oraz przełożyć babeczki do papilotek.
Napełniać foremki żaroodporne lub silikonowe do trzy-czwarte zawartości. Piekarnik nagrzać do 175 st. C i wstawić napełnione foremki do piekarnika na 20-25 min.
Gdy wyrosną, wyjmować, ostudzić i delikatnie podważyć czubkiem noża i wyjąć z foremek oraz przełożyć babeczki do papilotek.