bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Muffiny bananowo-cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo szybkie i pyszne muffinki.

Muffiny bananowo-cynamonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny bananowo-cynamonowe

 

  • 3 dojrzałe,banany
  • 75 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 jajo
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • cukier cynamonowy

Sposób przygotowania:

Muffiny bananowo-cynamonowe
Margarynę roztapiamy na ogniu i studzimy.Drewnianą łyżką rozgniatamy banany i dodajemy do nich roztopioną margarynę, mieszamy. Osobno rozbijamy jajko. Do bananów i margaryny dodajemy cukier, cukier waniliowy i rozbite jajko, mieszamy. Na koniec do masy bananowej stopniowo dodajemy mąkę i sodę , cały czas mieszamy. Foremki na muffinki wypełniamy do 3/4 wysokości i posypujemy cukrem cynamonowym. Pieczemy około 20-25 minut w temp. 180 stopni.
Muffiny bananowo-cynamonowe
Banany rozgniatamy, dodajemy do nich roztopioną margarynę i mieszamy.
Muffiny bananowo-cynamonowe
Masę bananową wykładamy do foremek na muffinki do 3/4 wyskości.
Muffiny bananowo-cynamonowe
Muffinki w foremkach posypać cukrem cynamonowym.
Muffiny bananowo-cynamonowe
Muffinki piec około 20-25 minut w temp. 180 stopni.