Sposób przygotowania:
Muffiny murzynki z waniliowym budyniem
Do przesianej mąki dodajemy cukier ,proszek do pieczenia i 3 łyżki kakao. W drugiej misce łączymy składniki mokre jajka kefir i olej . Mieszamy składniki w obu miskach. Do mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżka drewnianą ,aż składniki ładnie się połączą . Dodajemy olejek rumowy aby poperfumować ciasto. Mieszamy. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu tylko dajemy mniej mleka żeby budyń był bardziej gęsty. Do papilotek wkładamy ciasto ok 1 łyżeczka dajemy łyżeczkę zimnego budyniu i jeszcze łyżkę ciasta. Tak wypełniamy całą blaszkę na muffiny . Pieczemy w 200 stopniach ok 20 min . Ozdabiamy kolorowymi flamastrami,perełkami według uznania
monikaT83
bajtek
Dobrze, że w ostatniej chwili pomyślałam:O) Uff...ciasto uratowane. Proszę poprawić, bo ktoś może się "naciąć" tak, jak ja. :O)