Muffiny na slono! Z wloska nutka.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i efektowne ciasteczka!

Muffiny na slono! Z wloska nutka. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffiny na slono! Z wloska nutka.

 

  • 2 szklanki maki
  • 1 lyzeczka soli
  • 2 lyzeczki sody
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 lyzeczki musztardy Dijon
  • 1 lyzka octu balsamicznego
  • 4 lyzki oliwy bazyliowej
  • 1 dorodny pomidor
  • garsc ciemnych i zielonych oliwek
  • garsc tartege sera zolteo
  • 4 lyzki tartego parmezanu

Sposób przygotowania:

Muffiny na slono! Z wloska nutka.
Nastawic piekarnik na 200 stopni C. Suche skladniki zmieszac ze soba. Dodac jajka i mleko. Z oliwy, balsamico i musztardy zrobic sos i dodac do ciasta i dokladnie wymieszac. Pomidora posiekac w drobna kostke, to samo zrobic z oliwkami. Calosc polaczyc. Dodac sery. Piec przez 20 minut. Podawac z miksem salat, polanych sosem winegret. Smacznego :)
Muffiny na slono! Z wloska nutka.
Etap 1
Muffiny na slono! Z wloska nutka.
Etap 2