Sposób przygotowania:
Muffiny orzechowo-czekoladowe
Składniki przygotować i odmierzyć, po czym zmieszać osobno suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier biały orzechy laskowe siekane lub mielone oraz czekolada starta.
Składniki mokre to: olej, jajka, śmietana. Wszystko razem wymieszać w misie i przełożyć łyżkami do foremek silikonowych. Piekarnik nagrzać do 190-200 st. C, a foremki ułożyć na blasze i wsunąć ją do piekarnika. Piec ok. 25 min. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i wybić delikatnie babeczki z foremek odwróconych do góry dnem. Można włożyć ciastka do papilotek i podawać na tacy.
Składniki mokre to: olej, jajka, śmietana. Wszystko razem wymieszać w misie i przełożyć łyżkami do foremek silikonowych. Piekarnik nagrzać do 190-200 st. C, a foremki ułożyć na blasze i wsunąć ją do piekarnika. Piec ok. 25 min. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i wybić delikatnie babeczki z foremek odwróconych do góry dnem. Można włożyć ciastka do papilotek i podawać na tacy.
pieczenie
1. Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych miseczkach, a potem połączyć razem.
2. Nagrzać piekarnik , a foremki napełnić ciastem plus orzechy i czekolada.
3. Wstawić do piekarnika foremki na blasze i piec z 20-25 min.
4. Po upieczeniu wyjąć i po ostudzeniu przełożyć do papilotek z bibułki i podawać.