Sposób przygotowania:
Muffiny orzechowo-kokosowe z figamiFigi:
Figi należy dokładnie umyć, odciąć końcówki i pokroić w kostkę.
Masa:
W jednej misce połączyć jajko, mleko oraz olej, a w drugiej - obie mąki, wiórki, cukier, proszek do pieczenia i sodę.
Następnie wszystko wymieszać, ale do połączenia się całości, nie dłużej.
Na końcu dodać pokrojone figi.
Wypełnanie papilotek:
Formę do pieczenia muffinek wysłać papierowymi papilotkami, które należy do 4/5 wypełnić masą.
Pieczenie:
Muffinki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 190 stopniach.
Polewa:
Czekoladę roztopić i wymieszać z mlekiem oraz masłem.
Powstałą polewą udekorować ostudzone muffinki.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):