Sposób przygotowania:
Muffiny wiśniowo-czekoladowePrzygotowanie składników do muffinów

Oczyszczone, wydrylowane wiśnie przekrawamy na pół. Gorzką czekoladę kroimy na drobne kawałki.
Przygotowanie muffinów

Do przygotowania muffinów wykorzystujemy dwa naczynia. W pierwszym naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę pszenną, mąkę migdałową, cukier, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. W drugim naczyniu mieszamy mokre składniki: mleko, olej i jaja. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone wiśnie i czekoladę.
Pieczenie muffinów

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Ciasto przekładamy do foremek do muffinów wyłożonych papilotkami. Muffiny dekorujemy płatkami migdałowymi. Muffiny pieczemy ok. 15-20 minut.