Sposób przygotowania:
MUFFINY z chałwą, malinami i bananami
1. W jednej misce należy utrzeć jajka z cukrem oraz olejem.
2. W kolejnej misce zmieszać suche składniki (mąka oraz proszek do pieczenia)
3. Produkty w obu miskach połączyć delikatnie mieszając łyżką. Jeśli powstałe ciasto będzie zbyt gęste należy dolać mleka
4. Do ciasta należy wsypać drobno pokrojoną chałwę oraz banany i zamieszać.
5. Na końcu dodać maliny i delikatnie wymieszać.
6. Ciasto przelać do foremek i piec w temperaturze 200C przez około 20 minut
2. W kolejnej misce zmieszać suche składniki (mąka oraz proszek do pieczenia)
3. Produkty w obu miskach połączyć delikatnie mieszając łyżką. Jeśli powstałe ciasto będzie zbyt gęste należy dolać mleka
4. Do ciasta należy wsypać drobno pokrojoną chałwę oraz banany i zamieszać.
5. Na końcu dodać maliny i delikatnie wymieszać.
6. Ciasto przelać do foremek i piec w temperaturze 200C przez około 20 minut
zbysiowa
lampanaftova