Sposób przygotowania:
Muffiny z czekoladą
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Uzyskaną masę dodać do suchych składników
i mieszać, jednak nie za mocno, by suche składniki były lekko wilgotne.
Dodać czekoladę startą na tarce o dużych oczkach lub pokrojoną na mniejsze kawałki – wymieszać. Ciasto przełożyć łyżeczką do formy - każdą wypełniając
do dwóch trzecich. Muffinki piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Porcję stanowią 2 sztuki.
i mieszać, jednak nie za mocno, by suche składniki były lekko wilgotne.
Dodać czekoladę startą na tarce o dużych oczkach lub pokrojoną na mniejsze kawałki – wymieszać. Ciasto przełożyć łyżeczką do formy - każdą wypełniając
do dwóch trzecich. Muffinki piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Porcję stanowią 2 sztuki.