Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffiny z malinami
W misce wymieszałam suche składniki, tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól i kakao. W drugiej misce połączyłam składniki płynne: olej, mleko i jajka. W następnej kolejności wlałam "mokre" do "suchych" i lekko wymieszałam. Czekoladę połamałam na małe kawałki i dodałam do ciasta. Papierowe foremki umieściłam w blaszce do pieczenia muffinek. Każdą z nich napełniłam do ¾ wysokości ciastem i wcisnęłam po 2-3 maliny. Piekłam przez 20 minut w temp. 200 stopni.
misia5
dża
Ależ proszę uprzejmie :)
monikaT83
edytaha
Ale babeczki super :)
dża
He,he zającowi byłoby głupio gdyby spotkał się z mikołajem, nie sądzisz? To była już najwyższa pora:))
edytaha
:)