mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Muffiny z porzeczkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny z porzeczkami - smaki lata.

Muffiny z porzeczkami.

Składniki:

Muffiny z porzeczkami.

 

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 60 g miękkiego masła,
  • 1/2 szkl. maślanki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1/2 szklanki cukru pudru.,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • słonecznik łuskany
  • 0,5 kg porzeczek

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z porzeczkami.
W pierwszej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. W drugiej masło i cukier puder ucieramy na gładką masę.Następnie dodajemy jajka, mleko i maślankę. Mieszając już tylko łyżką dodajemy stopniowo mąkę. Na sam koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Do papilotek nakładamy ciast i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy ok 20-25 min w 180 stopniach.