Sposób przygotowania:
Muffiny z powidłami
Do jednej miski wsypać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wlać wszystkie mokre składniki oprócz powideł śliwkowych i również wymieszać do połączenia się składników.
Następnie do mokrych składników wsypać suche i całość wymieszać na jednolite ciasto bez grudek.
Do formy na muffiny włożyć papierowe papilotki i do każdej wlać do połowy ciasto, włożyć po łyżeczce powideł śliwkowych i wypełnić zalać ciastem na 3/4 wysokości foremki.
Piec około 15-20 minut w temp. 180-200 stopni.
Następnie do mokrych składników wsypać suche i całość wymieszać na jednolite ciasto bez grudek.
Do formy na muffiny włożyć papierowe papilotki i do każdej wlać do połowy ciasto, włożyć po łyżeczce powideł śliwkowych i wypełnić zalać ciastem na 3/4 wysokości foremki.
Piec około 15-20 minut w temp. 180-200 stopni.