Mufinki z białej czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mufinki z białej czekolady........................

Mufinki z białej czekolady

Składniki:

Mufinki z białej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Mufinki z białej czekolady
Piekarnik rozgrzej do tem. 180^C. Formę na 12 mufinek wyłóż pergaminem. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól, dodaj cukier i posiekaną czekoladę. Ubij mikserem jajka z mlekiem, wlej do suchych składników. Dodaj masło i szybko wymieszaj metalową łyżką, tak aby składniki się połączyły. Nie mieszaj za długo. Łyżką wkładaj ciasto do foremek. Każdą porcje posyp płatkami migdałów, lekko wciskając je do ciasta. Piecz 25 min w temperaturze 180^C.