kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 529]

Muffinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na muffinki z kabanosami, kukurydzą i groszkiem. Pyszne i kolorowe muffinki polecam na śniadanie.

Muffinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem

 

  • 40 gram kabanosów
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1 jajko
  • 12 łyżek mleka
  • 6 - 7 łyżek ze sporym czubkiem mąki
  • sól - do smaku
  • biały pieprz - do smaku
  • zioła prowansalskie - do smaku

Sposób przygotowania:

Muffinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem
Kukurydzę i groszek przekładamy na cedzak i odsączamy. Kabanosy kroimy w półplasterki.

Czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki oraz kukurydzę i groszek przekładamy do miski. Dodajemy jajko i mleko, mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, przyprawy i ponownie mieszamy.

Przekładamy masę do silikonowych foremek ( po 2 łyżki ).

Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Mufinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem
Do miski przekładamy pokrojone kabanosy, cebulę, kukurydzę i groszek.
Mufinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem
Do miski dokładamy jajko, mleko i mieszamy.
Mufinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem
Dosypujemy przyprawy, proszek do pieczenia i mąkę.
Mufinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem
Do silikonowych foremek przekładamy ciasto na muffinki.