Sposób przygotowania:
Murzynek kakaowy
CIASTO: Masło utrzeć z żółtkami i pudrem. Ubić pianę z białek. Resztę składników dodać a na końcu pianę z białek. Piec ok. 40 minut. Zimny przekroić na pół.
MASA: Połowę mleka zagotować w garnku, a w drugiej połowie, wymieszać wszystkie składniki oprócz masła i kakao. I wlać do gotującego się mleka. Ugotowany krem ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego kremu. Na końcu dodać kakao.
Masą przełożyć placek. Masę dać na jedną połowę ciasta. Przykryć druga połową. Na to dać polewę czekoladową i ozdobić cukierkami czekoladowymi.
MASA: Połowę mleka zagotować w garnku, a w drugiej połowie, wymieszać wszystkie składniki oprócz masła i kakao. I wlać do gotującego się mleka. Ugotowany krem ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego kremu. Na końcu dodać kakao.
Masą przełożyć placek. Masę dać na jedną połowę ciasta. Przykryć druga połową. Na to dać polewę czekoladową i ozdobić cukierkami czekoladowymi.