Sposób przygotowania:
Murzynek kawowo-brzoskwiniowy
Ciasto: Masło wraz z cukrem oraz mlekiem zagotować. Z mieszanki odlać 1/2 szklanki na polewę, resztę ostudzić. Następnie do mieszanki miksując dodać jajka,oraz przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wylać na formę . Piec około 45 minut temperaturze 180 stopni.Masa: Jajka ubić na parze wraz z cukrem. Gdy ten się rozpuści dodajemy kawę rozpuszczalna w saszetkach ( od 1 do 2 saszetek w zależności od upodobań. Całość ubijamy, aż masa będzie pulchna.Studzimy. Utrzeć masło i margarynę dodawać powoli ubite jajka z kawą. Wsad: 2 galaretki rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki wody. brzoskwinie kroimy w kostkę mniej wiecej centymetr na centymetr i wrzucamy do ostudzonej galaretki. Wykończenie:Wystudzone ciasto przekrawamy na dwie części. Dolna warstwę ciasta smarujemy masa na to wylewamy prawie całkowicie stężałą galaretkę z brzoskwiniami. czekamy aż dobrze stężeje . Smarujemy masa, przykrywamy górą ciasta. Wierzch ciasta smarujemy cienka warstwa masy i dekorujemy odstawiona polewa z ciasta.