Sposób przygotowania:
Murzynek przekładany
Ciasto: Margarynę roztopić wsypać cukier , wlać mleko i dodać kakao wszystko wymieszać i zagotować. Ostudzić. Do ostygniętej masy czekoladowej dodać żółtka i utrzeć. Na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać do 3 blach wyłożonych papierem do pieczenia lub do jednej i po upieczeniu i ostygnięciu przeciąć na 3 części. Piec ok 45 minut w temp 180 stopni. Krem: Na mleku gotujemy budyń i do gorącego wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę dodać budyń i dokładnie utrzeć.Kremem przełożyć placki.Polewa: Margarynę roztopić dodać cukier ,kakao , mleko i zagotować. Polać ciasto i rozsmarować na całej powierzchni.