Sposób przygotowania:
Murzynek przekładany kremem karpatkowym
1 -mleko, kakao i cukier i margarynę włóż do rondelka, gotuj aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka
2- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.
3-Żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.
4 -Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
5 -Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia nie pamiętam ile ma moja blaszka ale to taka standardowa kupiona w agd
6- Piecz 50 minut w 180 st.C. Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę
7 -Teraz zrób krem z gotowego proszku karpatkowego do kremu
przełóż murzynka i wstaw do lodówki można polać czekolada
2- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.
3-Żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.
4 -Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
5 -Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia nie pamiętam ile ma moja blaszka ale to taka standardowa kupiona w agd
6- Piecz 50 minut w 180 st.C. Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę
7 -Teraz zrób krem z gotowego proszku karpatkowego do kremu
przełóż murzynka i wstaw do lodówki można polać czekolada