Sposób przygotowania:
Murzynek z biszkoptami i galaretką
Ciasto:
Do ubitych z cukrem jajek, dodać mleko,wodę oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia na koniec dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, utrzeć gładkie ciasto i zalać ostrożnie posmarowane powidłami i złożone po dwa biszkopty ułożone w natłuszczonej prostokątnej formie.
Piec w temp.180st około 30min.
Krem:
Z brzoskwiń odlać cały sok (gdyby było zbyt mało soku uzupełnić wodą do 1 szklanki) i zagotować z cukrem, budyń rozmieszać z mąką w 1 szklance wody, wlać to do gotującego się soku i ugotować jak budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć i dodawać do niej małymi porcjami zimny budyń, całość utrzeć na gładki krem.
Zimne ciasto dobrze nasączyć kawą, posmarować całym kremem i na kremie ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie, zalać gęstniejącymi galaretkami np. truskawkowymi, odstawić do zastygnięcia.
Do ubitych z cukrem jajek, dodać mleko,wodę oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia na koniec dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, utrzeć gładkie ciasto i zalać ostrożnie posmarowane powidłami i złożone po dwa biszkopty ułożone w natłuszczonej prostokątnej formie.
Piec w temp.180st około 30min.
Krem:
Z brzoskwiń odlać cały sok (gdyby było zbyt mało soku uzupełnić wodą do 1 szklanki) i zagotować z cukrem, budyń rozmieszać z mąką w 1 szklance wody, wlać to do gotującego się soku i ugotować jak budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć i dodawać do niej małymi porcjami zimny budyń, całość utrzeć na gładki krem.
Zimne ciasto dobrze nasączyć kawą, posmarować całym kremem i na kremie ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie, zalać gęstniejącymi galaretkami np. truskawkowymi, odstawić do zastygnięcia.
evita0007
edytaha
bajtek