Sposób przygotowania:
Murzynek z gniazdem
Margarynę należy roztopić w rondelku. Gdy się roztopi dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy mleko i kakao i mieszamy aż składniki się połącza. Zostawiamy polewę do ostygnięcia. Białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany dodajemy żółtka, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a także ok 4/5 polewy z rondelka. Całość dokładnie łączymy (miksujemy), a następnie wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta tortownicy (o średnicy 28 cm). Pieczemy do suchego patyczka, ok 45 minut w 200 stopniach. Po ostudzeniu ciasta wycinamy na środku dołek, a następnie na ciasto wylewamy resztę polewy, podgrzewając ją delikatnie uprzednio. Dekorujemy białą posypką, a po zastygnięciu polewy do dołka wkładamy cukiereczki.