Sposób przygotowania:
Murzynek z kremem
Wybijamy jajka,dodajemy cukier,miękka margarynę i miksujemy. Dodajemy powidła a następnie mąkę z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia a także mleko w którym jet rozmieszana soda.
Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty.
Do części mleka dodajemy mąkę, budynie i cukier.Mieszamy i gotujemy budyń na pozostałym mleku. Studzimy i miksujemy z masłem.Do smaku dodajemy sok z cytryny.
Dolny blat smarujemy,powidłami iwiększą częścią masy budyniowej, przykrywamy drugim blatem i zasmarowujemy pozostałą masą.
Zasypujemy wiórkami kokosowymi.
Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty.
Do części mleka dodajemy mąkę, budynie i cukier.Mieszamy i gotujemy budyń na pozostałym mleku. Studzimy i miksujemy z masłem.Do smaku dodajemy sok z cytryny.
Dolny blat smarujemy,powidłami iwiększą częścią masy budyniowej, przykrywamy drugim blatem i zasmarowujemy pozostałą masą.
Zasypujemy wiórkami kokosowymi.