Sposób przygotowania:
Murzynek z kremem bananowo-kokosowym
Do garnka włożyć masło, wsypać cukier, kakao i wlać 5 łyżek wody. Gotować przez 5 minut, Następnie zdjąć z ognia, ostudzić. Do ostudzonej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej brytfanny, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Po ostudzeniu przekroić wzdłuż na pół tak aby powstały 2 blaty. Galaretkę rozpuścić w 350 ml gorącej wody, wylać na talerz i pozostawić do zakrzepnięcia, następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Śmietankę ubić na sztywno, dodać żelatynę. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem pudrem, obranymi ze skórki, pokrojonymi w drobną kostkę i skropionymi sokiem z cytryny bananami, pokrojoną galaretką. Wszystko wymieszać z ubitą śmietaną. Na jeden blat ciasta wyłożyć krem, przykryć drugim ciastem, docisnąć. Polać polewą czekoladową.