Sposób przygotowania:
Murzynek z masą orzechową
Z jajek, 1/2 cukru, kakao, mąki pszennej i ziemniaczanej przygotować biszkopt można to zrobić według mojego przepisu. zmieniając tylko składniki. Piec 20 min w temp. 200°C, przestudzić. Orzechy posiekać. Masło utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą masę, dodać mleko i orzechy, dalej ucierać. Dodać rum, wymieszać. Ciasto przekroić na dwa blaty (spód powinien być cieńszy), przełożyć masą orzechową. Z papieru wyciąć szablon w formie serwetki, położyć na wierzchu, posypać cukrem pudrem, delikatnie zdjąć szablon. Ciasto wstawić na 15 min do lodówki.
Biszkopt klasyczny:
https://gotujmy.pl/biszkopt-klasyczny,przepisy-biszkopty-przepis,130546.html
Biszkopt klasyczny:
https://gotujmy.pl/biszkopt-klasyczny,przepisy-biszkopty-przepis,130546.html