Sposób przygotowania:
Murzynek z owocamiKrok 1:
 
Margarynę przekładamy do rondla. Dodajemy cukier, kakao i wlewamy wodę. Całość podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą i dobrze połączą. Studzimy.
Krok 2:
 
Do masy czekoladowej dodajemy żółtka. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy. 
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. 
Pianę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Krok 3:
 
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy kawałki gruszki i maliny. Pieczemy ok 50 - 60 minut w 180 stopniach. 
Upieczone ciasto studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy wierzch ciasta.
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
