Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkiem i pigwą
Do garnka opłukanego zimną wodą wlać i zagotować 3/4 l mleka.
Do mleka wsypać cukier.
W reszcie mleka wymieszać oba budynie i gdy mleko się zagotuje wlać mieszankę i gotować chwilę całość do zgęstnienia.
Ugotowany budyń przestudzić. mieszając od czasu do czasu
Składniki na ciasto umieścić w misie robota z nożami do siekania i połączyć je.
Potem wyjąć to ciasto z misy, uformować kulę i podzielić na 3 części.
Jedną część zawinąć w folię spożywczą i schować do zamrażarki a dwoma częściami wylepić blaszkę o wymiarach 35 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a trzecią część schować w woreczku do zamrażarki.
Blachę schować do lodówki.
Jabłka i pigwę obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić na dość spore kawałki.
Następnie wyjąć formę z lodówki i rozłożyć na cieście owoce a potem prószyć je kisielem i wylać letni budyń.
Na koniec rozkruszyć ciasto schowane do zamrażarki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasto 50 minut.
Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Do mleka wsypać cukier.
W reszcie mleka wymieszać oba budynie i gdy mleko się zagotuje wlać mieszankę i gotować chwilę całość do zgęstnienia.
Ugotowany budyń przestudzić. mieszając od czasu do czasu
Składniki na ciasto umieścić w misie robota z nożami do siekania i połączyć je.
Potem wyjąć to ciasto z misy, uformować kulę i podzielić na 3 części.
Jedną część zawinąć w folię spożywczą i schować do zamrażarki a dwoma częściami wylepić blaszkę o wymiarach 35 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a trzecią część schować w woreczku do zamrażarki.
Blachę schować do lodówki.
Jabłka i pigwę obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić na dość spore kawałki.
Następnie wyjąć formę z lodówki i rozłożyć na cieście owoce a potem prószyć je kisielem i wylać letni budyń.
Na koniec rozkruszyć ciasto schowane do zamrażarki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasto 50 minut.
Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.






gosia56
zewa
Koniecznie bo jest pyszne. Ja następnym razem dam inne owoce.