Sposób przygotowania:
Murzynek z serem
CIASTO Do rondla włożyć margarynę rozpuścić. Następnie dodać cukier, wodę , kakao i cukier waniliowy, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia składników, zagotować, ostudzić. Białka odzielić od żółtek, żółtka dodać masy kakaowej wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wkręcić do masy. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy.
MASA SEROWA Ser zmielić trzykrotnie. Do miski przełożyć margarynę, utrzeć z żółtkami i cukrem. Następnie dodać ser i mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, ostrożnie wymieszać.
Masę serową wykładać kupkami na ciasto z kakao. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. Masę wyłożyć na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C.
MASA SEROWA Ser zmielić trzykrotnie. Do miski przełożyć margarynę, utrzeć z żółtkami i cukrem. Następnie dodać ser i mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, ostrożnie wymieszać.
Masę serową wykładać kupkami na ciasto z kakao. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. Masę wyłożyć na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C.