Sposób przygotowania:
Murzynek z twarogiem
Ciasto: Palmę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, kakao i mleko. Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Masę przestudzić, odlać z niej pół szklanki (zostawić na polewę). Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodać do czekoladowej masy, dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, ponownie dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pianę z białek dodać do masy. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej mąką dużej tortownicy (użyłam kwadratowej tortownicy). Masa twarogowa: Palmę roztopić i przestudzić. Twaróg przełożyć do miski. Białka oddzielić od żółtek. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, roztopioną palmę, żółtka i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasto. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 75 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto ostudzić, polać pozostawioną masą czekoladową. Można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi lub startą białą czekoladą.