agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Murzynkowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne babeczki idealne na każdą okazję

Murzynkowe babeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Murzynkowe babeczki

 

 

  • polewa orzechowa 1 opak
  • czekolada gorzka 1 szt
  • mleko 1 szklanka
  • kakao 4 łyżeczki
  • likier kawowy 1 kieliszek
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • mąka pszenna 300 g
  • jajka 3 szt
  • miód 3 łyżki
  • cukier 3/4 szklanki
  • margaryna mleczna 1 kostka

 

Sposób przygotowania:

Murzynkowe babeczki
Przygotować wszystkie niezbędne składniki na babeczki. Przesiać mąkę na sicie o drobnych otworkach, jaja wrzącą wodą w celu pozbycia się drobnoustrojów chorobotwórczych. W dalszej kolejności należy utrzeć masło z cukrem kryształem, na jednolitą i gładką masę, pozbawioną grudek, następnie dodać miód naturalny, sparzone i ostudzone jajka, po czym wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy, partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko i likier kawowy lub inny likier w dowolnym smaku, np. kokosowy, czekoladowy. Posiekać drobno czekoladę i dodać ją do ciasta. Papierowe lub silikonowe papilotki napełnić ciastem powstałym i włożyć je do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 180 -190 stopni C przez około 40-45 minut. Udekorować gotową polewą czekoladową ciemną lub białą w dowolny sposób.
Murzynkowe babeczki
Tak właśnie udekorowałam moje pyszne babeczki
Murzynkowe babeczki
Moje babeczki są idealne na każdą okazję i dla każdego