Sposób przygotowania:
Murzynkowe babeczki
Przygotować wszystkie niezbędne składniki na babeczki. Przesiać mąkę na sicie o drobnych otworkach, jaja wrzącą wodą w celu pozbycia się drobnoustrojów chorobotwórczych. W dalszej kolejności należy utrzeć masło z cukrem kryształem, na jednolitą i gładką masę, pozbawioną grudek, następnie dodać miód naturalny, sparzone i ostudzone jajka, po czym wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy, partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko i likier kawowy lub inny likier w dowolnym smaku, np. kokosowy, czekoladowy. Posiekać drobno czekoladę i dodać ją do ciasta. Papierowe lub silikonowe papilotki napełnić ciastem powstałym i włożyć je do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 180 -190 stopni C przez około 40-45 minut. Udekorować gotową polewą czekoladową ciemną lub białą w dowolny sposób.