paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mus jabłkowo- morelowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mus na soku pomarańczowym z jabłkami i suszonymi morelami

Mus jabłkowo- morelowy

Składniki:

Mus jabłkowo- morelowy

 

  • jabłko 1 sztuka
  • morela suszona 4 sztuki
  • wiśnia suszona 3 sztuki
  • cukier trzcinowy ewentualnie do smaku
  • sok pomarańczowy 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Mus jabłkowo- morelowy
Suszone morele pokroić w kostkę. Jabłko obrać i również pokroić. Do rondla wlać sok pomarańczowy dodać morele i wiśnie , gotować na małym ogniu do miękkości owoców, później dołożyć jabłka. Gotować do momentu aż jabłka zaczną się rozpadać. Wszystko razem zmiksować blenderem na jednolitą masę. W razie potrzeby można dodać cukru tak do smaku.