Sposób przygotowania:
Mus owocowy na biszkopcie
BISZKOPT : Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dosypujemy make przesiana z proszkiem do pieczenia. Gotową mase przelac do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka średniej wielkości formy. Piec ok 40 min. w temp.180 st.C MUS OWOCOWY: Owoce rozdrobnic najlepiej blenderem(mogą to byc: truskawki, maliny, jeżyny bądz jakies inne miekkie owoce sezonowe), mastępnie dodac cukier(wg uznania i dojrzałości owocow, żeby masa nie wyszla za slodka), zimną smietane, rozpuszczona zelatyne oraz galaretke truskawkową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody. Po upieczeniu biszkopt zostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu rozciąć na pół i przełożyć masą. Gotowe ciasto można udekorować wg uznania. Sprawdza się cukier puder albo biała czekolada.