Sposób przygotowania:
Mus pomidorowo-ziołowy.
Pomidory,sparzyć,obrać,pokroić,paprykę umyć i pokroić,a zioła
opłukać,osuszyć i posiekać.Warzywa z ziołami zmiksować z poło-
-wą szklanki bulionu oraz doprawić pieprzem,startym czosnkiem i solą.Żelatynę namoczyć w reszcie bulionu,rozpuścić na parze.Gdy
lekko przestygnie,dodać do musu pomidorowego.Dno salaterki lub foremki wyłożyć krążkiem papieru do pieczenia,wlać masę i chłodz
-ić 2 godz.Przed podaniem zanurz naczynie w gorącej wodzie i
delikatnie wybić mus na talerz,zdjąć papier.Podawać mus z grzan-
-kami i białym winem.
opłukać,osuszyć i posiekać.Warzywa z ziołami zmiksować z poło-
-wą szklanki bulionu oraz doprawić pieprzem,startym czosnkiem i solą.Żelatynę namoczyć w reszcie bulionu,rozpuścić na parze.Gdy
lekko przestygnie,dodać do musu pomidorowego.Dno salaterki lub foremki wyłożyć krążkiem papieru do pieczenia,wlać masę i chłodz
-ić 2 godz.Przed podaniem zanurz naczynie w gorącej wodzie i
delikatnie wybić mus na talerz,zdjąć papier.Podawać mus z grzan-
-kami i białym winem.