Kostka

Kostka

Kucharz
[Przepisów: 17]

Mus z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny mus z tuńczyka, idealny do podania z wykorzystaniem formy na małą babkę :)

Mus z tuńczyka

Składniki:

Mus z tuńczyka

 

Sposób przygotowania:

Mus z tuńczyka
Śmietanę ubijamy. Żelatynę namaczamy w małej ilości wody, a następnie rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody. Do robota kuchennego dajemy ubitą śmietanę, tuńczyka, jogurt naturalny, żelatynę. Miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Najładniej wygląda jeśli przełożymy ją do małej, ozdobnej formy, wyłożonej folią spożywczą (UWAGA: dla ułatwienia formę smarujemy małą ilością oleju, a dopiero na to nakładamy folię). Mus musimy chłodzić minimum 4 godziny w lodówce, ale najlepiej zostawić go tam na całą noc. Smacznego!

Tagi:

sosy