Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Musaka z kaszanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z sałatą i pomidorami.

Musaka z kaszanką

Składniki:

Musaka z kaszanką

 

 

Sposób przygotowania:

Musaka z kaszanką
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek oraz pokrojone w małą kostkę jabłko,kaszankę i przyprawy(bez gałki muszkatołowej),podlać niewielką ilością wody.Kaszę ugotować.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,układać w nim;warstwę kaszy(ok2\3całości),zalać 2jajkami rozkłóconymi z odrobiną mleka i gałki muszkatołowej,warstwę kaszanki i warstw z reszty kaszy.Całość zalać mlekiem wymieszanym z jajkami,mąką i gałką.Zapiekać ok.1godz.w 160"C.

Tagi:

jajko jajka