tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Mussaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mussaka, czyli wieprzowina z dynią po bułgarsku

Mussaka

Składniki:

Mussaka

 

Sposób przygotowania:

Mussaka
Dynię i ziemniaki obrać, opłukać , pokroić w plasterki, lekko posolić i przykryć. Mięso zmielone na maszynce przyprawić solą i pieprzem, przesmażyćna patelni na smalcu mieszając. Plasterki dyni i ziemniaków osuszyć, oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu z obu stron. Rondel posmarować tłuszczem i układać w nim warstwami na przemian plasterki dyni, mięso i plasterki ziemniaków. Zalać mlekiem rozrobionym z jajami i szczyptą soli , zapiec w piekarniku około 40 minut, potem wyłożyć na półmisek .

Tagi:

mak