Sposób przygotowania:
Mussaka z bakłażanem i mielona łopatką
Na patelni smażymy cebulkę, gdy zmięknie odstawiamy do naczynia. Następnie mielimy łopatkę i podsmażamy ją na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy zioła prowansalskie- dużą ilość.
Gdy łopatka nam się dobrze podsmaży dodajemy do niej nasza cebule i mieszamy.
Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego bakłażana. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kolejno: -bakłażan -mięso mielone - pomidory na górę można dodać trochę sosu do spaghetti ostatnią warstwę przykrywamy sosem beszamelowym.
Pieczemy w 180'C około 30 minut.
Gdy łopatka nam się dobrze podsmaży dodajemy do niej nasza cebule i mieszamy.
Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego bakłażana. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kolejno: -bakłażan -mięso mielone - pomidory na górę można dodać trochę sosu do spaghetti ostatnią warstwę przykrywamy sosem beszamelowym.
Pieczemy w 180'C około 30 minut.