Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką- doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką

Składniki:

Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką

 

Sposób przygotowania:

Warzywa zapiekane pod śmietanową kołderką
1. Obrane ziemniaki gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Kroję w plastry. Brokuła gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Dzielę na różyczki. Pieczarki kroję w plasterki, a cebulę w piórka. Razem podsmażam na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.

2. Dno naczynia żaroodpornego smaruję masłem. Do naczynia nakładam naprzemiennie porcję ziemniaków, pieczarek, brokuła oraz posiekanego koperku. Warzywa oprószam solą i pierzem. Na wierzch wykładam śmietanę. Zapiekam 45 minut w temperaturze 180 stopni.