Sposób przygotowania:
Muszle nadziewane kurczakiem z serem
Makaron muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w małą kostkę. Solimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Kurczaka wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Po 3 minutach dolewamy wody i dusimy go aż zmięknie na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy już będzie miękki dolewamy jeszcze raz wody, doprowadzamy do wrzenia i wkruszamy na patelnię ser lazur. Czekamy aż się rozpuści ciągle przy tym mieszając. Gdy ser już się rozpuści, dodajemy 2 łyżki śmietany i mieszając doprowadzamy jeszcze raz do wrzenia po czym doprawiamy solą i pieprzem, i tak powstałą masą serowo mięsną nadziewamy muszle. Dekorujemy je listkami pietruszki.