Sposób przygotowania:
Muszle z trzema serami
Makaron gotujemy w połowie czasu oznaczonego na opakowaniu. Mozzarellę kroimy w kostkę, mascarpone i ricottę mieszamy, dodajemy do mascarpone, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem nadziewamy ugotowane muszle makaronu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewamy sos Łowicz, gotujemy chwilę, doprawiamy oregano. Sos wlewamy do naczynia do zapiekania, układamy na nim muszle z serem, skrapiamy oliwą. Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok. 20 minut. Jeśli chcemy, aby brzegi makaronu były chrupiące, to zdejmujemy folię i zapiekamy chwilę makaron pod grillem.
Darth Vader
Sałatki
Anna555
Natala1210
Netka
Sarenka
Netka
Sarenko,to tak jak ja:)
Ann
evita0007
dzejlo