zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2334]

Na chińską nutę

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Danie na chińską nutę a może nie na chińską?

Na chińską nutę

Składniki:

Na chińską nutę

 

  • 1 op makaronu np. świderki
  • 600 g wędzonego boczku
  • 500 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 1 cebula
  • 400 g pieczarek
  • 1 łyżka fix mieszanka chińska
  • 1 łyżeczka przyprawy kucharek smak lata
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 150 ml wody
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Na chińską nutę
Makaron ugotować wg przepisu.
Boczek pokroić na kawałki, wrzucić na patelnię i podsmażyć.
Dodać pokrojoną cebulę i chwilę podsmażać.
Po około 3 minutach dodać pokrojone pieczarki, mieszankę chińską, czosnek i pozostałe przyprawy i wymieszać.
Podlać wodą i dusić pod przykryciem 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodać posiekany koperek.
Makaron wyłożyć na talerz, następnie nałożyć naszą mieszankę i danie gotowe.