Sposób przygotowania:
Nadziane bułeczki
Do mleka dodać cukier i drożdże, mieszać, aż wszystko się rozpuści, zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać z solą, dodać do nich maślankę i rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto przykryć czystą ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Warzywa wrzucić na rozgrzany na patelni olej, usmażyć je i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy ciasto dwukrotnie zwiększy swoją objętość, zbić je, uderzając w nie dłonią. Ciasto podzielić na niewielkie kawałki. Każdy spłaszczyć lekko, na środku ułożyć po trochu warzyw, uformować bułeczki. Nadziane bułeczki układać na natłuszczonej blasze. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut (aż się ładnie zrumienią).