Sposób przygotowania:
Nadziane papryki nieco orientalne
Pieczarki i paprykę kroimy drobno i podsmażamy na patelni, wrzucamy do misy. Na tej samej patelni podsmażamy mięso, dodajemy do pieczarek, dodajemy surowe jajo. Ryż gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Papryki myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy z pestek i białych części. Do mięsa dodajemy przestudzony ryż, jajko i przyprawy (nie żałujemy) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy dokładnie. Każdą paprykę ciasno faszerujemy (żeby nie wypadał farsz). Na patelni rozgrzewamy olej i układamy papryki nadzieniem do powłoki patelni, nie ruszając smażymy kilka minut aż farsz się zarumieni. Kostkę rosołową i koncentrat wrzucamy do naczynia, zalewamy litrem wody, dodajemy odrobinę słodkiej papryki i pieprzu. Podsmażone papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 30 minut.
evita0007
darmiona