Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Nadzienie z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki lub pierogi z farszem jajecznym, obsmażane na tłuszczu są pyszne

Nadzienie z jajek

Składniki:

Nadzienie z jajek

 

  • 8 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 cebula,
  • 1 bułka czerstwa,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 surowe jajko,
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego,
  • 1 łyżka musztardy,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie z jajek
Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Ugotowane, obrane jajka i odciśniętą bułkę przemielić w maszynce. Następnie dodać podsmażoną cebulę, drobno posiekany szczypiorek, surowe jajko i musztardę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farszem smarować upieczone naleśniki lub nadziewać pierożki.

Tagi:

jajko jajka