Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Nadzienie z jajek i suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nadzienie z jajek i suszonych grzybów jest bardzo smaczne. Można nim nadziewać pierogi lub krokiety.

Nadzienie z jajek i suszonych grzybów

Składniki:

Nadzienie z jajek i suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie z jajek i suszonych grzybów
Grzyby dokładnie wypłukać, namoczyć przynajmniej na 2 godz i ugotować w niewielkiej ilości wody, wyjąć z wywaru, pokroić w kostkę. ( wywar wykorzystać do przygotowania zupy) Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby, bułkę tartą, wymieszać i chwilę podsmażyć, przestudzić. Jajka obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać.