Sposób przygotowania:
Nadzienie z grzybami i soczewicą
Soczewicę umyć, zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia soczewicę odcedzić, zalać małą ilością przegotowanej wody, zagotować. Cebulę, pieczarki pokroić
i razem zeszklić na maśle, połączyć z soczewicą i zemleć
w maszynce do mielenia mięsa. Do powstałej masy dodać sos sojowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, tartą bułkę i wszystko dokładnie wymieszać.
Następnego dnia soczewicę odcedzić, zalać małą ilością przegotowanej wody, zagotować. Cebulę, pieczarki pokroić
i razem zeszklić na maśle, połączyć z soczewicą i zemleć
w maszynce do mielenia mięsa. Do powstałej masy dodać sos sojowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, tartą bułkę i wszystko dokładnie wymieszać.