Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie z grzybami i soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z nadzieniem soczewicy podaje się polane tłuszczem.

Nadzienie z grzybami i soczewicą

Składniki:

Nadzienie z grzybami i soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie z grzybami i soczewicą
Soczewicę umyć, zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia soczewicę odcedzić, zalać małą ilością przegotowanej wody, zagotować. Cebulę, pieczarki pokroić
i razem zeszklić na maśle, połączyć z soczewicą i zemleć
w maszynce do mielenia mięsa. Do powstałej masy dodać sos sojowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, tartą bułkę i wszystko dokładnie wymieszać.